هدف ما از نوشتن مقاله نحوه جوشکاری جوش آرگون و انواع آن ها در فلزات، مزایای این نوع جوش و…. می باشد. علاوه بر این روش های مختلف جوشکاری جوش آرگون و انواع آن ها را بیان می کنیم تا افراد با این نوع جوش بیشتر آشنا شوند. همچنین در ادامه به شرح اینکه چگونه می توان از این جوش در فلزات استفاده نمود، پرداخته ایم.
یکی از انواع مختلف روش های جوشکاری در صنعت ها که امروزه بسیار متداول می باشد، جوشکاری آرگون است. این نوع جوش در واقع همان جوش قوس است که تحت حفاظت و پوشش گاز قرار گرفته است. در نتیجه به دلیل استفاده از گاز آرگون در این فرآیند و روش جوشکاری، به آن جوشکاری آرگون می گویند.
این نوع جوشکاری با استفاده از گاز آرگون و قوس الکتریکی انجام می شود. قوس الکتریکی همان تخلیه بار بین دو الکترود می باشد که سبب ایجاد حرارت و گرما می شود. بنابراین در جوشکاری کردن با آرگون، قوس های الکتریکی می توانند در یک فشار خاص معادل فشار یک اتمسفر، چیزی حدود ۲۰۰۰۰ درجه سانتی گراد دما را افزایش دهند.
از فرایند این نوع جوش می توان برای جوشکاری فلزات سخت و سنگین، فلزات غیر سخت، فلزات آهنی و غیر آهنی و…. استفاده کرد. علاوه بر این جوش کارها از این نوع جوش برای جوشکاری صفحات نازک نیز استفاده می کنند. به عنوان مثال با استفاده از جوشکاری آرگون می توان جوشکاری صفحات نازک از جمله آلومینیوم را تا لوله های تحت فشار انجام داد.
در چند دهه اخیر جوشکاری آرگون با استفاده از الکترود آرگون و گاز خنثی ابداع شد. اما لازمه شروع این روش جوشکاری محافظت با گاز بود. علاوه بر این می توان گفت در دهه های قبل این نوع جوشکاری بسیار کند و کم سرعت بود. اما امروزه توسعه بسیاری داشته است و تولید تجهیزات جوشکاری این جوش و انواع مختلف آن ها افزایش پیدا کرده است. پس نحوه جوشکاری جوش آرگون و انواع آن ها در فلزات نیز متنوع و گسترده می باشد.
در انجام فرآیندهای مختلف جوشکاری آرگون و انواع آن ها در فلزات، نیاز به استفاده از سیم جوش می باشد. چرا که سیم جوش به عنوان پر کننده فلزات در این روش جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد و طی مراحل انجام جوشکاری تغذیه می شود.
انجام جوشکاری آرگون و همچنین انواع روش های مختلف آن برای فلزات، طی مراحل مختلفی صورت می گیرد. به عبارت دیگر می توان این جوشکاری را به روش های متنوعی انجام داد.
به طور کلی می توانیم به مراحل و روش های انجام جوشکاری آرگون و انواع مختلف آن در فلزات اشاره کنیم:
افراد با گذراندن مراحلی که بیان کردیم، میتوانند جوشکاری آرگون را با بهترین کیفیت انجام دهند. اما نکته لازم و مهم نحوه بستن و وصل کردن قطعات می باشد که افراد می توانند از آهن زاویه دار برای اطمینان از صحیح بستن قطعات استفاده کنند.
یکی از اصلی ترین کاربرد و قابلیت های این نوع جوش استفاده از آن برای اتصال لوله های تحت فشار می باشد. همچنین برای جوشکاری صفحات نازک و ظریف از جوشکاری آرگون استفاده می کنند. در نتیجه می توان گفت مزیت های این نوع جوش بسیار گسترده و متنوعی می باشد که در ادامه آن ها را بیان می کنیم:
علاوه بر این موارد، افراد می بایستی با توجه به نوع فلز و ضخامت هایی که دارد، از میان انواع مختلف جوش های آرگون مناسب ترین جوش را انتخاب کنند. چرا که با انتخاب برترین دستگاه های جوشکاری آرگون و روش های انجام آن، می توانند از قابلیت و مزایای آن به خوبی بهره مند شوند. همچنین مقطع و فلز مدنظر خود را با مرغوبیت بسیار جوشکاری کنند.
همان طور که می دانیم افراد و جوشکار ها برای انجام جوشکاری آرگون می بایستی نکات و قوانینی را رعایت کنند. چرا که این نوع جوشکاری علاوه بر مزایا و کاربردهای گسترده ای که دارد، دارای معایبی نیز می باشد. همچنین می توان گفت خطرات و عوارض این نوع جوشکاری را نمی توان نادیده گرفت. لذا از اصلی ترین معایب جوشکاری آرگون می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
علاوه بر این دیگر عوارض و خطرات جوشکاری آرگون عبارت اند از: صدا: در این روش جوشکاری سر و صدا علاوه بر اینکه باعث ناشنوایی می شود، سبب بالا رفتن فشار خون، استرس و…. نیز می شود. علاوه بر این کار کردن در محیط های پر سر و صدا سبب تحریک شدن، عصبی شدن و خستگی می شود. ناراحتی های عضلانی و استخوانی: جوشکارها معمولاً در معرض کمر درد، شکم درد، شانه درد و زانو درد هستند. چرا که بلند کردن اجسام سنگین در جوشکاری سبب این بیماری و مشکلات می شود. بنابراین آن ها می توانند برای پیشگیری از ناراحتی عضلانی و استخوانی، اجسام را به شیوه صحیح از زمین بلند کنند. سوختگی و اثرات طولانی مدت جوشکاری آرگون: گرمای شدید در این جوش و جرقه، سبب سوختگی و اثرات طولانی مدت آن می شود. علاوه بر این گرما و حرارت بسیار سبب گرما زدگی نیز می شود. مواد خطرناکی در دود جوشکاری وجود دارد که سبب ایجاد بیماری های حنجره، بیماری های کلیوی و ریوی، بیماری های مجاری ادراری و….. می شود. پس خطرات، عوارض و معایب این روش جوشکاری را نمی توان نادیده گرفت.
معمولاً انجام جوشکاری آرگون بر اساس قوانین، مقررات و نکات مهمی انجام می شود. این نکات به شرح زیر می باشند:
واتس اپ چت