نکاتی درباره خرید دستگاه برش CNC لیزر
جولای 23, 2022نحوه جوشکاری جوش آرگون و انواع آن ها در فلزات
آگوست 14, 2022تفاوت جوش آرگون و CO2 در جوشکاری فلزات
هدف ما از نوشتن مقاله ارائه مطالبی در مورد تفاوت های جوش آرگون و CO2 در جوشکاری فلزات می باشد. همچنین می خواهیم به بررسی نکات مهم در جوشکاری فلزات، روش های مختلف جوشکاری فلزات، مزیت های جوشکاری این مواد و نکات مهم در انجام جوشکاری آن ها بپردازیم. از طرف دیگر برای آشنایی بیشتر با جوشکاری فلزات دستگاه های مختلف انجام آن را بررسی می کنیم.
جوشکاری فلزات چگونه است؟
یکی از برترین و قدیمی ترین روش های اتصال دو قطعه و انواع مختلف فلزات به یکدیگر، جوشکاری می باشد. معمولاً انجام جوشکاری در صنعت های مختلف و مکان های متنوع با توجه به نوع مواد و فلزات انجام می شود. جوشکاری مواد و فلزات با توجه به نوع آن ها و محل مورد استفاده، راهکارهای مختلفی را در اختیار مهندسان و تکنسین های فعال در جوشکاری قرار می دهد. بنابراین آن ها می توانند به راحتی به جوشکاری مواد، فلزات و اجسام مختلف بپردازند.
جوشکاری مواد و انواع فلزات بسیار گسترده و وسیع می باشد و از بخش های مختلفی تشکیل شده است. از آنجایی که جوشکاری انواع مختلف فلزات نیاز به اطلاعات دقیق و کامل دارد، مهندسین و تکنسین ها می بایستی دوره های آموزش جوشکاری را پشت سر بگذارند. همچنین علاوه بر آشنایی کامل با روش و شیوه های مختلف جوشکاری، اطلاعات دقیق در مورد نحوه و روش انجام آن ها را به بهترین شکل ممکن جمع آوری کنند.
مهم ترین تفاوت این جوش ها:
یکی از مهم ترین و اصلی ترین تفاوت جوشکاری مواد و انواع فلزات نوع جوش آن ها می باشد. به عبارت دیگر جوشکاری دارای انواع مختلفی است که با توجه به هر یک از مواد و نوع آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. از طرف دیگر، جوشکاری فرآیندی است که طی مراحل مختلف آن دو قطعه فلزی و حتی غیر فلزی به یکدیگر متصل می شوند. اتصال این دو قطعه با گرم کردن و ذوب محل اتصال آن ها انجام می شود. در نتیجه می توان گفت میان انواع مختلف روش های جوش و جوشکاری تفاوت هایی وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با جوشکاری مواد و فلزات در ادامه تفاوت جوش آرگون و CO2 را بیان می کنیم.
تفاوت جوش آرگون و :CO2
برای بیان و درک تفاوت های جوش آرگون و CO2 در جوشکاری فلزات، ابتدا می بایستی با مفهوم این دو نوع جوش آشنا شویم. بنابراین می توان گفت جوش آرگون یکی از رایج ترین انواع جوش در صنعت های مختلف به شمار می رود. لذا برای انجام این نوع جوش جهت ایجاد قوس الکتریکی از تنگستن های مختلف استفاده می کنند. به عنوان مثال برای هر یک از انواع مختلف فلزات از تنگستن های مختلف و متنوع استفاده می کنند. استفاده از تنگستن یکی از مهم ترین تفاوت های جوش آرگون و CO2 می باشد. معمولا علت استفاده از تنگستن در جوش آرگون دمای ذوب بالای آن می باشد. از طرف دیگر می توان گفت در این نوع جوش از گازهای خنثی استفاده می کنند. به همین منظور استفاده از این گاز سبب محافظت از محل جوشکاری می شود.
اما در جوش CO2 جوشکاری مواد و فلزات با استفاده از گاز هایی همانند گاز کربن دی اکسید انجام می شود. یکی دیگر از تفاوت های اصلی این جوش با جوش آرگون، قیمت ارزان و مقرون به صرفه آن می باشد. همچنین می توان گفت این جوش فلزات از قابلیت و خاصیت های حفاظتی بسیار بالایی برخوردار است. در این نوع جوش به دلیل تغذیه دائمی سیم جوش زمانی برای تعویض الکترود و تمیز کردن آن ها هدر نمی رود. همچنین میزان جرقه دلیل و جوشکاری بسیار کم می باشد. لذا افراد با استفاده از جوش CO2 می توانند مواد و فلزات مختلف را با ضخامت های متفاوت جوشکاری کنند. مواردی که بیان کردیم از دیگر تفاوت های جوش آرگون و CO2 به شمار می روند.
تفاوت این دونوع جوش از نظر مهندسین:
معمولاً مهندسین و تکنسین های فعال در جوشکاری و استفاده از این نوع جوش ها، یکی دیگر از تفاوت های این دو نوع جوش را نوع گاز مصرفی آن ها بیان کرده اند. یعنی نوع گازی که این دو نوع جوش برای محل اتصال مواد و فلزات استفاده می کنند، به عنوان تفاوت آن ها به شمار می رود. علاوه بر این، یادگیری و آموزش دوره های جوش آرگون و CO2 نیز به عنوان تفاوت آن ها شناخته می شود. چرا که جوشکاری آرگون دارای یادگیری پیچیده و سخت تر می باشد. اما آموزش جوش CO2 بسیار آسان و راحت است. لذا افراد می توانند به راحتی این روش را یاد بگیرند و جوشکاری مواد و فلزات را با کیفیت بسیار بالا انجام دهند.
این نوع جوشکاری و انواع مختلف آن ها:
هریک از مواد و فلزات در انواع مختلف و متفاوت تولید شده اند و برای جوشکاری آن ها نیز راه های متفاوت و متنوعی وجود دارد. علاوه بر این، انواع فلزات دارای روش های مختلف جوشکاری هستند.
بنابراین به طور کلی به بیان جوشکاری مختلف انواع آن ها می پردازیم:
- جوش فلزات مانند برنج: برنج از جمله آلیاژ ها و فلزاتی است که از سرب و روی تشکیل شده است. همچنین به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد دارای کاربردهای فراوان و گسترده می باشد. لذا جوشکاری این فلز کمی سخت و دشوار است و نیاز به رعایت قوانین و مقررات مخصوص دارد.
- جوش فلزات مانند مس: مس نوعی فلز قرمز رنگ است که از قابلیت های بسیاری برای هدایت الکتریسیته برخوردار می باشد. همچنین می توان گفت این فلز را می توان به راحتی جوش داد. معمولاً جوشکاری این نوع فلز به دو روش انجام می شود: جوشکاری مس با گاز و جوشکاری با برق. این دو روش از اصلی ترین روش های جوش فلزاتی همچون مس به شمار می روند که هر کدام قابلیت و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.
- جوش فلزات مانند روی: در گذشته روش های مختلفی برای جوشکاری مواد و فلزات وجود داشته است. اما امروزه برای جوش روی و جلوگیری از اکسیداسیون شدن آن از روان ساز استفاده می کنند.
- جوش فلزات غیر آهنی مانند جوشکاری چدن: جوش فلزات غیر آهنی مانند جوشکاری چدن با استفاده از سیم جوش های برنجی انجام می شود. به همین منظور جوشکار ها می بایست قبل از شروع فرآیند کردن را در دمای مناسب حرارت دهند تا قطعات به خوبی به یکدیگر جوش داده شوند.
- جوش سرب: معمولاً جوشکاری این فلز با استفاده از اکسیژن یا گاز هیدروژن انجام می شود. البته نکته قابل توجه این است که سطح سرب می بایستی از قبل تمیز و پاک شود.
نکات مهم در جوشکاری فلزات:
در جوشکاری مواد، اجسام و انواع مختلف فلزات ذرات ریز فلز مذاب اطراف قوس های الکتریکی پراکنده می شوند که اگر این مواد در تماس مستقیم با پوست قرار بگیرند، سبب سوختگی شدید می شوند. بنابراین یکی از نکات بسیار مهم در جوشکاری مواد و جلوگیری از سوختگی پوست استفاده از دستکش های آستین دار می باشد.
از دیگر نکات مهم در جوشکاری مواد و انواع مختلف فلزات می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- استفاده از عینک مناسب هنگام انجام جوشکاری برای حفاظت از چشم ها
- انتخاب کلاه مناسب و ایمن برای سر و مو
- پوشاندن پاها با کفش های ساقه بلند
- لباس های جوشکاری نباید آلوده باشند. به عبارت دیگر این لباس ها می بایستی از هرگونه آلودگی و روغن پاک شود. سپس مراحل مختلف جوشکاری انجام شود.
- برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دست و بازو ها بهتر است از دستکش آستین دار استفاده شود.
- جوشکاری این محصولات می بایستی در مکانی انجام شود که هیچ گونه مصالح و مواد آتش گیر وجود نداشته باشد.
- جوشکاری مواد و فلزات نباید در محل هایی که مایع منفجره و گاز وجود دارد انجام شود. چرا که سبب آتش سوزی و انفجار می شود.
- جوشکار ها در معرض برق گرفتگی و سوختگی هستند. بنابراین می بایستی از لباس های مخصوص و وسایل محافظ استفاده کنند.
- جابجایی دستگاه های جوشکاری مواد و فلزات بهتر است با احتیاط انجام شود. چرا که این دستگاه ها کمتر تحت نظارت متخصصین هستند
- تعمیر و نصب دستگاه جوشکاری مواد می بایستی پس از قطع جریان برق انجام شود. همچنین جوش کارها نباید سر خود این دستگاه ها را نصب و راه اندازی کنند. پس بهتر است آن ها از متخصصین با تجربه برای نصب این دستگاه ها کمک بگیرند.
انواع دستگاه های جوشکاری فلزات:
معمولاً جوشکاری انواع مختلف فلزات با دستگاه های متنوعی انجام می شود. به عبارت دیگر هر یک از فلزات بر اساس کیفیت، جنس و ضخامتی که دارند، با دستگاه های مختلف جوشکاری می شوند. به همین منظور انواع دستگاه های جوشکاری مواد و فلزات عبارت اند از: دستگاه جوشکاری نقطه ای: برای جوشکاری انواع مختلف ورق های فلزی روی هم می بایستی از دستگاه جوشکاری نقطه ای استفاده شود. چرا که در این دستگاه دو الکترو در مقابل یکدیگر قرار دارند و سبب جوش دادن دو قطعه فلزی می شوند.
دستگاه جوشکاری میگ: از این نوع دستگاه جوشکاری برای بازه های مختلف و جوشکاری مواد فلزی که دارای سختی بسیار هستند، استفاده می کنند.
دستگاه جوشکاری تیگ: هنگام استفاده از این دستگاه جوشکاری الکترود ها ذوب نمی شوند. همچنین می توان گفت پاشش جوش در این نوع دستگاه وجود ندارد. بنابراین متخصصین و جوشکار ها می توانند با استفاده از دستگاه جوشکاری تیگ از جوشکاری با کیفیت و بسیار دقیقی بهره مند شوند.
پس امروزه دستگاه های مختلفی برای جوشکاری مواد و ورق های فلزی وجود دارد. همچنین روش جوش دادن هر یک از این ورق ها متفاوت و متغیر می باشد. لذا افراد با اطلاعات دقیق و تحقیق در مورد جوشکاری آن ها می توانند بهترین و با کیفیت ترین جوش را انجام دهند.