تاریخچه دستگاه های برش لیزر و برش فلزات
نوامبر 30, 2021قیمت و بررسی دستگاه های برش لیزر و قیمت خدمات دستگاه ها در تهران و شهرستان ها
دسامبر 16, 2021انواع پروفیل و برش آن ها
پروفیل در نقشه برداری، مهندسی و صنعت ساختمان و صنعت آهن و فولاد دارای معانی مختلف هستند. در صنعت فولاد و ساختمان به اشیائی مثل قوطی های فلزی و یا نبشی در بازار، پروفیل گفته می شود. در تعریفی کامل تر می توان پروفیل را این گونه تعریف کرد: هر فرمي که اگر از هر بخشی از عرض، آن را برش بزنیم، شکل و اندازه مقطع ها یکی خواهد بود. مانند میلگرد یا تیر آهن که از هر قسمت از پهنا برش بزنیم، مقاطع یکسان خواهد بود.
انواع پروفیل ها با توجه به گسترش و تنوع آلیاژها و مواد کامپوزیتی و سنتزی توسعه یافته است. نمونه هائی مانند انواع کامپوزیت ها كه از مواد سنتزی جدید تر هستند؛ پروفیل های مخصوص به خود را نیز به همراه آورده اند. انواع خدمات برش لیزر پروفیل، هوا گاز، پلاسما در زمینه برش ظریف تر و سریع تر در تولید مقاطع پیچیده و سفارشی، با هم رقابت دارند.
ارتباط خدمات برش لیزر پروفیل با توسعه در تنوع برش پروفیل
پروفیل هائی که با خدمات برش لیزر پروفیل ایجاد می شوند؛ نوع جدیدی از پروفیل ها و اتصالات را به وجود آورده اند. در میان تمام پیشرفت های فناوری، هنوز انواع قوطی ها و لوله ها و تیر آهن از جنس های مختلف، کاربرد های متنوع خود را حفظ کرده اند و بیشترین برش ها و ایجاد فرم ها و امکان ایجاد اتصالات جدید تر نیز با ابداع در نحوه برش، از محصولات خدمات برش لیزر پروفیل و لوله ها هستند.
خدمات برش لیزر پروفیل امکان اجرای برش هائی در مقاطعی در پروفیل فراهم شد که با وسائل برشکاری معمول امکان پذیر نبود. روش های برشکاری جدید تر مانند پلاسما و واترجت نیز با وجود جدید بودن یا مانند پلاسما مخصوص مقاطع نیستند و یا ظرافت لازم را ندارند.
علاوه بر این برش لیزر باعث امکان پیشرفت تنوع برش مقاطع و خلاقیت در اتصلات شد؛ که قبلا یا امکان تولیدشان نبود یا هزینه بالائی داشت. از هر جهت برش لیزر در پروفیل تحولی ایجاد کرد که حتی به صورت سفارشی نیز امکان ایجاد اتصالات با کاربرد جدید فراهم شده است.
به صورت معمول و در مواردی که بیشتر با خدمات برش لیزر پروفیل ها ارتباط پیدا می کند؛ پروفیل ها از لحاظ جنس به پروفیل های آهنی و فولادی، کامپوزیتی، آلومینیومی، گالوانیزه و مبلی تقسیم می شوند. بر اساس متریال های جدید تری که سنتز و به تولید انبوه می رسند، نوع جنس پروفیل ها هم می تواند تغییر کند و این تقسیم بندی براساس جنس مواد فعلی موجود در بازار هاست وبا پیشرفت، قابل تغییر است.
پروفیل ها بر اساس نحوه تولید و شکل مقطع نیز قابل تقسیم بندی هستند. در بازارهای آهن و فولاد، پروفیل ها را بر اساس سطح وشکل مقاطع و جنس پروفیل ها تقسیم بندی می کنند. در دسته بندی کلی تر، پروفیل ها به دو بخش ساختمانی و پروفیل های صنعتی تقسیم می شوند.
پروفیل های ساختمانی: از زمان ابداع و تاکنون این نوع پروفیل در ساختار کلی ساختمان ها کاربرد داشته اند. تیر آهن ها در سازه اصلی و نبشی ها در در و پنجره سازی ساختمان و منزل استفاده می شوند.
پروفیل های صنعتی: پروفیل هائی از جنس های مختلف و بیشتر در بخش های صنایع سنگین، پتروشیمی، تجهیزات حمل و نقل ریلی و نظامی کاربرد داشته و دارند. برای تولید پروفیل ها از روش نورد سرد و نورد گرم و ترکیبی از این دو استفاده می شود.
پروفیل های صنعتی با وجود تنوع در متریال، به صورت کارخانه ای ولی اغلب با پایه ورق و روش نورد و خمکاری و پرس تولید می شوند. در پروفیل های آلومینیومی، خاصیت اکسترود شدن بالای این آلیاژ در روند تولید، میزان تنوع و پیچیدگی فرمی مقاطع پروفیل آلومینیومی را بالا برده است.
در پروفیل های کامپوزیتی(FRP.GRP) نیز که با فرایند پالتروژن تولید می شوند. مواد اولیه آن پلاستیک با الیاف شیشه است ودر حمامی حرارتی با رزین ویژه ای در قالب، اکستروژن می شوند و کامپوزیت تولید می شود.
پروفیل های کامپوزیتی در حال توسعه اند و به دلیل مقاومت در مقابل زنگ زدگی و خوردگی و وزن سبک این متریال میزان تقاضای آن نیز بالا رفته است.
قیمت تمام شده کمتر و سرعت تولید نیز از مزیت های دیگر کامپوزیت هاست ولی خطرات زیست محیطی از پیامد های مصرف آن است.
بهترین روش برای برش پروفیل های کامپوزیت استفاده از خدمات برش لیزر پروفیل است. ابزارهای دیگر برای این نوع از متریال تناسب و دقت لازم را ندارند.
در تقسیم پروفیل ها، لوله ها نیز از دسته پروفیل ها هستند و به علت تنوع لوله ها در اندازه و جنس و ضخامت و نوع تولید(سیملس و درز دار) جداگانه دسته بندی شده اند.
پروفیل هائی که با خدمات برش لیزر پروفیل ایجاد می شوند، فصل جدیدی از پروفیل ها و نوع اتصالات را به وجود آورده اند. از لحاظ استاندارد های رایج و بر اساس شکل مقطع به پروفیل های باز و بسته تقسیم می شوند.
قوطی ها و لوله ها از انواع توخالی و بسته با سطح مقطع های گرد و مربع و مستطیل و با سایز های استاندارد تولید می شوند. میلگردها(آجدار و صاف) و تسمه ها نیز به ترتیب با مقطع های گرد و تخت و با نورد تولید می شوند و در موارد متعدد کاربرد عام دارند.
تیر آهن ها، پروفیل های پایه ساخت ساختمان و اسکلت های فلزی و خرپا ها هستند و سطح باز دارند و درموارد دیگر مانند نبشی ها (بال مساوی و بال نامساوی)و ناودانی ها و سپری و لنگه دری و چهارچوب فرانسوی و V و Z ها هم با نورد سرد و گرم و خم کاری و به صورت کارگاهی ساخته می شوند و در در و پنجره سازی کاربرد دارند. میزان استفاده از این مقاطع فلزی رو به کاهش است.
در میان تمام پیشرفت های فناوری هنوز قوطی ها و لوله ها و تیر آهن از جنس های مختلف کاربرد های متنوع خود را حفظ کرده اند و بیشترین برش ها و ایجاد فرم ها و امکان ایجاد اتصالات جدید تر با تغییر در نحوه برش و محصول خدمات برش لیزر پروفیل و لوله ها هستند.
سنجش روش های برش پروفیل با خدمات برش لیزر پروفیل،پلاسما، هواگاز
خدمات برش هواگاز: برای برش پروفیل های ساختمانی آهنی باز مانند نبشی ها و حتی تیر آهن ها از برش هوا گاز در اسکلت سازی های خانه های معمولی استفاده می شود. در این نوع اسکلت بندی از نوع اسکلت فلزی، از نوع جوشکاری معمولی نیز استفاده می شود.
اگر برای سازه های خاص یا مواردی مثل خرپاها یا تسمه در پل ها به برشکاری نیاز شود؛ از هوا گاز نمی توان استفاده کرد.
خدمات برش پلاسما: این نوع برش با پلاسما یا گاز یونیزه و کمک جرقه الکتریکی انجام می شود. در برش فلزات با ضخامت بالا و ساختمانی متداول بوده است؛ هر چند نتیجه برش پلاسما دقیق و ظریف نیست و برای برش آلومینیوم و کامپوزیت ها نیز مناسب نیست.
خدمات برش لیزر پروفیل: در متن توضیحات از لیزر به عنوان برش دهنده مناسب کامپوزیت ها نام بردیم. در مطالب قبل هم در مورد بازه توان لیزر مطالبی گفته شد. به طور خلاصه در بین ابزار برش، برش لیزر تقویت شده CNC، خصوصا امروزه با تولید و ساخت دستگاه های پیشرفته برش لیزر جامد و انواع دیگر ، در خدمات برش لیزر پروفیل ها پیشتاز اند. برای برش مقاطع خاص یا با ضخامت بالا، انتخاب نوع دستگاه لیزربا مشخصات متناسب اهمیت دارد.
در برش لیزری کنترل با کامپیوتر، با انتخاب نوع دستگاه لیزر متناسب تقریبا اغلب پروفیل ها را می توان برش زد. مزیت عملکردی انواعی از برش های لیزری سی ان سی ، اجرای طرح های جدیدی است که طراحان برای نوع خاصی از طرح و اجراء پیشنهاد می دهند و تا قبل از این تقریبا ناممکن بود.
علاوه بر موارد ذکر شده، توان محور سی ان سی در رفت و برگشت و چرخش و تغییر زاویه دادن در اکس های مختلف، توان برش های پیچیده را به سی ان سی می دهد. این مزیت ها اثبات شده و محصولاتشان کاربردی شده و از حالت نمونه کاری یا تجربه گذر کرده است.
در جمع بندی می توانیم بگوییم که برش هوا گاز به علت نیروی انسانی ارزان قیمت و خرده کاری یا زمان بندی های نامناسب در پروژه ها؛ باعث ماندگاری این روش در صنایع به خصوص در صنعت ساختمان سازی شده است.
روش برش پلاسما نیز با اینکه قدرت برش مناسبی دارد ولی دقت و ظرافت برشش کم و نادقیق است و در مقایسه با قیمت های تمام شده، روش برش لیزر مناسب تر است.
دلیل برتری برش لیزر تنوع دستگاه های برش لیزر در انواع فایبر و هیبریدی و گازی است. هر کدام از این دستگاه ها نیز باز با توان های مختلف، مخصوص کاری مشخص طراحی و تولید شده اند.در بازه برش های لیزری هیچ متریال یا فرمی نیست که یکی از دستگاه های برش لیزر از عهده برش با کیفیت آن برنیاید.
به صورت تخصصی برای هر نوع پروفیل نیز نوعی از دستگاه برش لیزر که به سیستم کنترل کامپیوتری مجهز اند؛ وجود دارد. این میزان تقسیم بندی و تخصصی بودن دستگاه برش و کیفیت بالا در نمونه های دیگر ابزار برش وجود ندارد.